Κυριακή 11 Μαρτίου 2007

Ελεύθερη και πάλι η πρόσβαση στο YouTube για τους Τούρκους χρήστες

Οι Τούρκοι χρήστες του Internet μπορούν και πάλι να χρησιμοποιούν το site ανταλλαγής βίντεο YouTube, μετά την άρση, την Παρασκευή, δικαστικής απόφασης με την οποία απαγορευόταν η πρόσβαση στη δημοφιλή υπηρεσία.

«Μόλις λάβαμε την απόφαση της δικαιοσύνης, με την οποία αίρεται η απαγόρευση πρόσβασης στο YouTube» δήλωσε ο Αχτέρ Κουταντγκού, υπεύθυνος της Turk Telekom, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεποικοινωνιών στη χώρα.

Η Turk Telekom απέκλεισε την πρόσβαση στο YouTube κατόπιν εντολής δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης. Με αυτήν απαγορευόταν η πρόσβαση στη σελίδα επειδή μέσω αυτής προβλήθηκε βίντεο προσβλητικό για τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Η δικαστική εντολή δόθηκε κατόπιν σύστασης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Αυτή έγινε μετά τη δημοσίευση στον τουρκικό Τύπο άρθρων για βίντεο που είχε ανεβάσει στο YouTube Έλληνας χρήστης, το οποίο ήταν προσβλητικό για τον Κεμάλ.

Από τις αρχές του χρόνου, Τούρκοι και Έλληνες χρήστες του YouTube επιδίδονται σε μάχη ανταλλαγής προσβλητικών βίντεο.

Η απαγόρευση της πρόσβασης στη YouTube από την τουρκική δικαιοσύνη προκάλεσε σάλο στην Τουρκία και τα μέσα ενημέρωσης κατήγγειλαν ότι πρόκειται για λογοκρισία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: